tjurig å travarinstinkter

Igår så prommenerade jag Lady igen och i dag skulle jag jogga fram och tillbkaa på rakbanan. Lady ändrade planen och krossade mitt pressade tidschema... Det tog 10 minuter för mig från det att jag kom till hagen tills jag satt på hästryggen. Vi skrittade bort mot rakbanan. Vid golfbanan (nästan framme) prommenerade en ponny och tog allt Ladys fokus så jag tänkte trava en bit bortåt, när jag bad om trav svarade Lady men att explodera och försöka he mig i backen. Hon lyckades inte och travade sedan fint men väldigt energifullt så det var mest roligt, ett glädje hopp (eller 5 beror på hur man ser det). 
 
Väl på rakbanan jobbade jag olika grad av tvärning för att kunna kontrollera minsta lilla rörelse, först i skritt sen i trav med skritt övergång innan riktings byte och sist bara en halvhalt. Hon skötte sig exemplarikst! Lady har lätt för att reglera tvärningen och tvärade precis så mycket som jag bad henne till en viss gräns. Hon har väldigt svårt till att tvära mycket, i traven kommer den gränsen väldigt fort men det går bättre och bättre. Det hon gör är att helt tappa takten och framåtbjuningen så i skritten tränar jag på at hon ska tvära mycket när jag ber henne typ 2 steg sen fram för att lära henne "kommandot" och i traven tvärar jag till den gräns hon kan men även där bara några steg för att inte förstöra takten. 
 
När jag kom till änden av rakbanan och skulle vända så skulle Lady da, jag sa stopp och provade igen. Detta ledde till att jag fick ligga där på en volt hur länge som helst för att hon skulle lyssna på mig och inte snegla höger (vi var i vänster varv) och skjuta ut bogen för att ta tillfället att sticka. När hon lyssnade nästan bytte jag varv för att se om hon gjorde lika där, första gången försökte hon sen skötte hon sig galant, bytte tillbaka till vänster och hon började igen. Det tog ett bra tag innan jag fick någorlunda ordning och då fortsatte jag rakt fram (30 minuter senare ungefär). 
 
Hon var sen väldigt fin tillbaka igen till precis innan jag skulle sakta av, då drog hon igen. Jag saktade av och komfram i trav igen, hon drog, jag saktade av, vände och travade bortåt. Hur fin som helst, jag vände hon drog. Detta hölll vi på med alldeles för länge (ca 20) innan hon gav sig utan att smygöka ens.. Japp det var det joggingpasset, en dyngsur häst som var väldigt näjd med livet och en extremt besviken Tina. Travar instinkterna tog över, det förstår jag men det brukar räcka med max 3 tillrätta visningar inte över 50.... 
 
Imorgon kommer Pappa och Mats hit så jag ska rida i ridhuset på morgonen, galoppbommar tänkte jag.Kom ihåg mig?