Redan tjugoåttonde april

Tiden bara flyger förbi! Det är 2 veckor sedan senast och 2 veckor tills jag åker hem med Lady till Mia men ner med mig själv till Örebro för praktik. Lady har prommenarats för hand varje dag senaste tiden och det går jättebra! Hon är så himla glad och nöjd när vi går och jag (eller någon annan) har inte sett att hon har kotat över sen påsk, wihoo! Vi går i nedförsbackar och tvärnitar utan problem så idag kl 16 kommer ingela och ska kolla på henne, jag håller tummarna om att jag kan börja sätta igång henne försiktigt och skritta uppsuttet under dom kommande 2 veckorna blandat med prommenader och att Mia kan börja trava lite medan jag har praktik, hejja hejja. Oj vad jag är nervös. Det är nu dags för djurens biologi och en etologi rapport, japp nu kör vi. 
 

fjortonde april

Idag är det torsdag och dagen innan! Igår så red jag för Anna inför imorgon. Jag fick rida fram självständigt och han kändes fin! Det som inte gick bra var galoppen då han bytten 5 i varje när jag försökte sakta av efter ökningen, #TAGG. Anna kom sen och ställde fram 3 dressyrstaket och Veron blev spänd. Jag fick honom inte riktigt med mig efter det när jag skulle bara rida programmet för henne. Det gick ganska bra förutom att han var lite hög i formen och slank ut med höger bog i volterna. 
 
Jag hade inte riktigt koll på ökningarna så efter att jag ridit lätt några meter för att han skulle slappna av så jobbade vi diagonaler. Ordentliga hörnpasseringar, halvhalt på ytter, lagomt ställd, samlad på kortsidan, i hörnet ladda med ytter (och sen hur mycker beroende på om det är förlängdstegländ eller mellantrav) sen SITT SITT RID RID KÄMPA RID SITT DRIV saamla ihop i tid på ytter, halv halt i hörnet. Efter några omgångar så gick det riktigt RIKTIGT bra (!!!!!) och vi började med galoppen som även den blev riktigt bra efter en liten ställning och ordentlig uppsamling innan avbrottet. Jag red sen igenom programmet igen och Anna sa: " Rider du såhär på fredag kommer du att få jättehöga poäng!!". Det känns bra och nu ska jag upp till skolstallet, kolla om det finns en dressyrsadel som passar att låna och sen blir det uteritt vid vattnet! 
 
Lady har jag prommenerat med i måndags som handhäst när jag skrittade Veron och Igår tog vi en prommenad i solen! Bäst Lady! 
 

åttonde april (Vilmas artonårsdag)

Idag är det en vecka kvar till något extremt nervöst men mer om det senare.
 
 
Lady kollades den 23/3 och då jag hade feber osv så skulle Svea göra övningarna. Hon skrittade fram och tillbaka men sen när snurrdelen kom så sparkede hon mot henne och sa verkligen ifrån. Jag tog över och hon sa ifrån till mig med men då sa jag också ifrån och hon gjorde som jag bad fast med öronen strukna bakåt... Hon kotade över ordentligt och flög upp i luften, det var inte alls kul... Jag stannade i rättvik tills onsdag och mamma kom även ner under påskhelgen vilket var hur kul och mysigt som helst! Lady skötte sig och vi tog en prommenad. Mimmi kom sen tillbaka och jag åkte hem. 
 
 
 
Väl hemma hade vi babyshower för Mia vilket var superkul då hon blev riktigt överraskad och glad! Jag red även prinsen, tittade på hockey på tv, åt kinamat och hade middag med tjejerna! Det var kul att vara hemma även om det var en väldigt kort period. Medan jag var i jämtland hade Lady skött sig toppen förutom att hon slutat äta lucernen. 
 
 
Skolan började på måndagen igen med teori på idrotten och sedan hästkunskap 2. Vi prata tappsko och Katta visade praktiskt, Lady fick även bakskorna avdragna då det verkat hjälpa dom att må bättre samt kota över mindre. Jag pluggade loss inför provet vi hade igår i djurens biologi (alldeles för mycket av det mesta, särskillt latin) och det har jag även gjort tisdag och onsdag. 
 
I onsdags på ridningen fick jag, Tilda och Mimmi rida så det var roligt! (Finns bara 4 friska skolhästar nämligen). Jag fick rida Corlencia som jag inte suttit på förut. Hon ser ut som en ko och är lite överallt men jag är väldigt nöjd!  Jag red bra och hon blev väldigt fin! När skolan slutade fick jag rida IGEN! Denna gången på Veron! Jag har bara travat av honom förut så det var väldigt roligt! Han var fin men hade svårt för fokus ibland. Igår fick jag rida honom igen, dressyr i ridhuset! Det gick väldigt bra och var hur kul som helst! Jag jobbade ökningar och samlingar av galoppen samt red igenom lb:1 2 gånger för om 1 vecka startar vi gymnasie DM. Japp, ni läste rätt tävlingsdebut på gång!