dressyrhästen

När Lady hade kommit igång nog och jag började jobba henne mer på börjda spår i trav och att hon ska bära sig bra även där gick det rent ut sagt skit. Hon tyckte såklart att det blev jobbigt och sprang ifrån mig, vred huvudet utåt, la sig innåt och brydde sig inte om vad jag sa. Hon är tacksam att rida på det sätt att det oftast går bra någon sekund varje gång och att jag oftast kan känna på mig om hon orkar gå bra lite till eller om jag ska ge mig och klappa om henne. 

Nu har hon blivit starkare. Jag har inte tänkt på det förns igår då hon inte går ifrån mig men istället skjuter ut bogen. För mig är det positivt att hon har lämnat det andra bakom sig, dock var det väldigt svårt att korrigera henne igår för det var helt nytt. Jag red henne på en stubbåker och hon var väldigt jobbig i början, vinglig, springig och lite nonchalant. När jag kom på hur jag skulle korrigera henne och hjälpa henne att göra rätt så började det bli bättre och bättre. Innan jag slutade kunde jag rida två varv på en åttvolt där hon bar sig jättefint. Hon verkligen trampade under sig och var balanserad. 

Idag hade jag tänkt att göra henne lycklig i själen och racea på rakbanan eller fortsätta att jobba dressyr med henne i ridhuset. När jag var påväg upp till stallet började det regna och blåsa mycket så det blev ett lätt val. Lady har alltid varit jobbig att ha på gången, det har övergått till att hon bara är jobbig när jag inte är bredvid men dom senaste dagarna har hon stått jättesnällt! 

Hon var lite jobbig när jag skulle hoppa upp, som vanligt, men väldigt fin när jag började rida. Jag skrittade länge och flyttade mycket. Hon gjorde superfina skänkelvikningar och när jag började trava så var det som att jag började där vi slutade igår! Det var så himla roligt! Hon tog inte ett jättebra stöd på bettet utan var väldigt lätt i handen och lite halvseg dock väldigt fin! Jag vill verkligen ha ett novabett då hon tog ett bra stöd och inte blev lika tillbaka när jag red i ridhuset då. Hon var väldigt fin iallafall! Det finns film på min "ladymysweetlady" instagram men den följer inte många så ska försöka få upp här!

 
Det suger att hennes trav ger mig så ful sits! Jag svankar jättemycket och rider lätt konstigt men jobbas på!
 
 
 Kom ihåg mig?