Novabett in my heart

Igår red jag ut en sväng lugnt med mamma, skrittade mest. 
Nova bettet fick åka på idag då jag tänkte rida på en äng. Det var svinhalt så tur var väll det... Lady har inte fått på sig några broddar än, jag har för mig att jag har i Rättvik. Vet inte hur många men det visar sig. Det var morgon och kallt när jag stack ut men Lady var fin! Lite sur och ofokuserad men när hon blev fin så blev hon riktigt fin! Det är en annan dimention när jag rider på novabett! Hon tar stöd på tvådelat också och det är lättare att få henne dit men skillnaden är så stor när hon tar stöd på novabettet! Hon blev så låg och rund idag! Det är jätteroligt när hon släpper efter sådär mycket och jag knappt kan rida lätt längre! 
 
Jag gav mig på att rida nån hörnpassering, funkade nästan. Snett igenom gick bra, det har vi gjort lite och sen drog jag till med en 10-metersvolt. SHIT tänker ni men andra halvan blev super! Riktigt roligt, duktig häst! Men LD,3an känns långt bort, mest för hennes ork. Snart kommer det gå dock! 
 
 
 

Hopphäst och världens bästa tant

Igår red jag ut en sväng på min lilla polle, spänd som en fiolsträng och rädd för alla möjliga former på stenar. Vi red förbi hoppstigen och jag bestämde mig för att här ska det hoppas! Det första hindret var rivet, fjärde med (uppifrån) så det blev andra och tredje. Dom var lagom höga, så hon fick hoppa och jag vet att det skulle gå. När vi gick förbi dom var dom jätteläskiga. Samma sak när jag travade mot dom första gången vilket resulterar i att jag måste stanna henne innan hindret så att vi inte krashar haha. Tredje gången så hoppade hon ok, vi kom över lixom men andra språnget på varje hinder var så himla fint, duktig häst! Det blir paj för våran del den 22/9. Mia tyckte vi skulle hoppa 50 och hon kan ju allt så det blir nog det!
 
Jag var till henne och hälsade på igår! Det var trevligt, väldigt trevligt som man säger i vuxen språk. Jag fick glädjande besked som jag väntat på för länge nu, blev så glad att jag började gråta... Red en sväng på en extremt pigg Prinz med sällskap av något okänt i skogen och såklart Mia med honung. Jag köpte Mias novabett också så nu blir Lady glad, hoppas jag iallafall! Vi drack te, gjorde häxkonster och myste med djuren vars antal konstant ökar. Bästa, bästa Mia!! Päkka bjöd på choklad och han är snäll han med! Snart är det jullov och nästa besök om dom inte pallrar sig ner och äter pannkakor innan det. 
 

Dåliga förutsättningar

men bra förvaltat, typ.
Lady ville inte riktigt komma idag heller.. men när jag kom mellan henne och Robban så var det inga problem iallafall! Det tog bara 20 minuter. Hon var jobbig när jag gjorde iordning men då jag vet att mitt humör är sämst sånna här veckor så sket jag i det. Väl uppe på ryggen så kändes det bra! Hon var dock tittig och spänd så då är det ingen mening att tjafsa har jag insett. Det  belv mycket skritt och när jag travade fokuserade jag bara på en stilla hand med bra stöd och lugn trav. När vi kom ut på en äng sen och red i kanten på den slutade hon titta och blev super fin, utan att jag ändrade någonting. Då belv hon superfin och vi skrittade sen hem.