Wish list 2015

 
Det här är vad jag önskar mig iår eller vad jag själv köper om jag får en krona över:
  • Ett vintertäcke med hals till min fantastiska häst! CHECK
  • Schabrak med matchande lindor 
  • PS Exlusive Crystall/Lack schabrak i marin så jag har lindor som matchar thihi
  • Blingigt och fint pannband då mitt börjar bli några år 
  • Smycken, guldiga och silvriga, till ögonen och armarna, ALLT!
  • Ullstrumpor, raggsockar, tjocksockar i alla former och varianter, jag älskar strumor.
  • Kläder, tröjor, koftor, blusar och skjortor
  • En fin, stilren klocka, gärna svart och guld tror jag
  • Pengar
Det jag är i mest behov i här är kläder eller pengar så jag kan köpa kläder. Jag har inget att ha på mig, särskillt inge långärmat... äger ungefär 10 överdelar och 2 par byxor. vättmaskinen får gå varm och jag frysa. Lady har redan fått ett täcke av mamma som vi hittade nästan nytt begangnat ( <3 ). Egentligen har jag inge förhoppningar om att få så mycket mer än ett par strumpor typ då jag gör min familj fattig bara genom att bo i Rättvik och nu har jag häst också! Mitt liv är mina presenter! Men jag ville ändå göra en önskelista för skojs skull. Vet ni vad som står högst upp förra året? Att få ha Lady i Rättvik och nu är det jag önskar mig ett täcke till min egna häst, just Lady. Livet <3

ofrivillig långtur

Igår på hästkunskapen så skulle vi ha pulsband på hästarna och en klocka på armen som visade puls, tempo och tid för att få mer förståelse för hästarna. Jag och Mimmi valde att rida våra egna ist för att longera skolans hästar. Lady fick bara prommenera i torsdags i ungefär 1 timme och Mimmi hade hoppträning så vi tänkte vara ute i max en timme och ta det lite lugntbara öka en gång för att få upp dom i puls. 
 
Vi red till några bra backar och red lite i dom och skrev upp pulsen för att sedan gå vidare. Kom till den gamla terängbanan (hoppade ett hinder och hon hoppade skitfint!!) fortsatte längsnån väg över en bro som dom inte ville gå över, backade lady över men efter halva vägen isnsåg vi att det var blankis. Hade andan i halsen men hon över utan att ramla ner i ån. Det är barmark överallt men just överbron hade det blivit is tydligen... Vi fortsatte sen sa Mimmi att hon inte riktigt kände igen sig längre sen var vi vilse... 
 
Vi hittade väg efter väg men efter ca 2h kom vi tillbka nästan vid bron fast från andra hållet, confused fråvade vi en cykelväg men kom till en smal bro vi inte skulle ta oss över. Då gav vi upp och Mimmi internet delade till mig så att vi kunde kolla kartor och blev tvungen att gå över isbron för att ta oss hem. Efter 3h och 20 minuter var vi tillbaka i stallet... Ett litet äventyr!
 
Jag masserade Lady igår innan hon fick gå ut i hagen och så har hon haft backontrack skydd på sig inatt som jag får låna av Mimmi. Idag ska hon masseras, strechas och gå en prommenad så ska vi rida ut igen imorgon. Jag vill inte att hon ska behöva bära runt på mig idag med dock.. 
 

två veckor sen...

ojdå, att säga varenda dag att jag ska blogga "snart" blev lite utdraget... Tråkigt att ni inte får veta om min otroligt spännande vardag, eller nått... 
 
Sen sist jag bloggade så har jag tränat för Uffe, där vi i en fem&enhalva hoppade 1.40 vilket inte alls såg speciellt högt eller kändes högt. Har tränat mycket dressyr för anna-karin där vi börjar få lite kvickhet i hans bakben. I tisdags hoppade vi för Erik. Gick super och avslutade på en bana där jag inte hade en aning om vilken höjd den var på, tänkte mig att de låg på 110-115cm. Efter rundan där jag hade jättebra känsla så gick jag förbi ett hinder och de och två andra låg på 130, så det är jättekul att veta att vi kan. Ser verkligen fram emot vinterträningen där han ska få mycket styrka i bakdelen och även stärka hela överlinjen, så ska vi vara fit for fight till början av mars!
 
Jag har frågat anna-karin om inte jag kan få rida för Nina någon gång, hon är dressyrtränare och har "hand" om dressyrryttarna. Både igår och idag fick jag rida för henne. Jag tycker hon liknar Ingela mycket, en tränare hemifrån, vilket är väldigt positivt! Det var jättekul att få höra lite andra ord så jag får så mycket byggstenar som möjligt som jag kan ta med mig när jag rider själv. Hon förklarade så jag förstod och då blir det mycket lättare att kunna rida Veron som jag ska. Det jag ska jobba vidare med är att jag inte ska vida kroppen hej vilt, utan spänna magen så jag kan sitta kvar när han blir stark och trött och försöker dra mig hit och dit. Jag ska göra mycket halvhalter och se till att den går igenom riktigt så jag verkligen får hans bakben inunder sig. 
 
Skola står härnäst nu. Efter skolan ska jag nog försöka göra lite matte och kanske plugga kemi eller nå annat. Viktor kommer för han ska jobba här runt Rättvik så han blir här i helgen.
Hörs
härligt med sommar och träna ute...