2015

Inatt blir det ett nytt år så det är väll dags att sammanfatta det gångna. 

Jag går fortfarande på skolan som jag skulle inleda min andra termin på för ett år sedan. Den är tuffare nu och imorgon måste jag börja med en stor uppsats jag ska redovisa första lektionen efter lovet... Mitt hopp om den kursen är dock släckt men annars går det bra. Skolan tar mycket tid och jag gör mitt bästa vilket räcker. Dock vet jag inte vad jag ska göra om 1,5 år... 

Under hela 2015 och lite till har jag också haft det stora privilegiet att älskas av den mest fantastiska kille jag träffat. Han har bara ett problem, att han ofta är för långt ifrån mig. Det är som tur är bara ett problem få stunder! Jag längtar efter ett år till med honom, mina fantastiska vänner, underbara familj och älskade häst! 

Det jag längtar som mest efter är dock Mias bebis och fölet!!! Jag längtar ihjäl mig efter deras dotter precis som dom! (Nu satte det sig världens sötaste bebis mittemot mig, MIA HURRY Up!)

Lady får ju då inleda året med att vila, inte hennes favorit syssla men hon får ju skylla sig själv... Vi ska fortsätta stärka henne och jobba på med galoppfattningar och hoppningen! Jag är super nöjd med hennes utveckling det hör halvåret och överlycklig över att hon faktiskt är min!! 

Gott nytt år till er alla! Jag kommer att fira i Rättvik med Johan och hans kompisar, hoppas ni får ett bra avslut och en bra början!

 
 

Min egna häst

Lady då, jo hon har tagit det lugnt i det värdelösa vädret. Hon står hos Signe och det funkar jättebra! Duktig som hon är trampade hon av sig en sko i mellandagarna, wihoo... Det var omöjligt att få tag på en hovslagare så Mia letade rätt på en sko hemma hos henne som passade när vi breddat den lite som vi slog på. Lady var snäll och Mia ännu snällare som trotsade gravid magen och hjälpte mig så att pollen slapp halka och slå ihjäl sig! Den passar dock inte optimalt så hon har vilat sen i måndags och kommer få göra tills hon fått en sko som passar bättre med snösula. Just nu så funkar det bra utan då snön är väldigt frånvarande... 

Min häst är dock underbar även fast det förra veckan gick så dåligt att rida att jag hoppade av och satte mig på marken mitt i skogen. Lady bara stog där och såg söt ut, j*ävla häst hahaha! Då gick det inte att va sur längre. Signe förstod dock inte vad jag höll på med. Dagen efter gick det bra! Hon är världens bästa häst!

 
 

Finaste 4a åringen

Sen jag kom hem så har jag fått äran att rida Prinsen. Han hade haft vintervila i 3 veckor första gången jag hoppade upp (första den här gången då) och han var mer i luften än på marken. Han taktade fram och hade det jobbigt att hålla sig i skinnet. Det gör inte så mycket dock för då när han va som "värst" så kände jag precis när han var påväg att explodera så jag blev/blir inte så överraskad och kan fort korrigera. Han var pigg och glad med livsglädje i överflöd!! Jag red genom skogen och längs en väg och sen skulle jag ner genom en annan skog och ja det ville inte Prinsen. Han protesterade högt och hejvilt men sen gick det bra igen!

Han har blivit lite lugnare nu och vi har skrittat med Signe på Honey. Signe tycker att hon var mysig och tjock även fast hon också fick det lite hett om öronen när vi var påväg hem. Det gick dock jättebra! 

Jag red i ridhuset dagen innan julafton och det var det roligaste som hänt på länge tyckte Prinsen! Han skrittade inte ett steg efter att jag hoppat upp och han ville att det skulle vara full fart från första stund. Kämpade på ett tag sen fick jag falla för trycket och galoppera av honom. Efter några varv runt ridhuset och övergångar så blev han fin. 

Igår (dagen innan nyår passande nog) så red jag också i ridhuset. Han har varit lugnare när vi ridit ut på senaste även fast han bockat mycket men det gör inte mig nåt, det märks knappt. Jag tog lärdom av förra gången och skrittade fram honom för hand. Han stig still snällt när jag hoppade upp och höll sig lite i skinnet, tills Skinner försvann. Studsbollen fick galoppera och busa av sig och när han sen fick ta och börja ta det lite lugnt blev han sur och reste, "FRAM" ropade Mia och framåt gick det. Efter det började han dock slappna av, trots att häst efter häst kom in i ridhuset. Helst en ny när han började slappna av! Efter ett litet tag däremot blev han superfin! 

Jag är jättenöjd med sista ridpasset för i år och glad att jag inte ens blinkar när när Prinsen flyger åt höger å vänster. Tacksam över att jag får rida fina Prinsen och har en egen underbar polle!