Måndagens ridlektion

Eftersom Mimmi ramlade av förra måmdagen så skulle vi äta tårta idag = vi gick 1 h tidigare från biologin för att hinna det! (Vi skulle bara koll apå film och prata betyg så vi fick gå.) Efter en tårtbit var hämtade vi hästarna. För första gången på länge hade hon skrivit upp hästar på tavlan. Mimmi stod på Henning och jag på Leo. Jag hade aldrig suttit på Leo innan och då vi skulle hoppa bana blev jag direkt super närvös. Nästan på gränsen till att jag bröt ihop men jag fokuserade på att han skulle ha ett fult renskin istället för schabrak (för att inte skava upp nåt sår vid manken (fluffet neråt såklart)). Det stod även att jag skulle ha pelham och alla hästar rids på nova - vanligt tredelat annars så jag föreställde mig ett senario där han drog iväg, jag ramlade av och skämde ut mig.
 
Vi gick ut och skrittade fram tills Anna-Karin kom. Hon sa då att pelhamet var psykiskt då han var jättelydig bara han had epå sig det men med vanligt gjorde han som han ville. Det verkade stämma för han kändes jätte fin när jag skrittade honom. Jag kunde svänga bra med sits och skänklar och han hade lagom bjudning. Även när jag travade fram funkade det bra. 
 
När vi skulle börja hoppa fram sa AK att jag skulle ha en lugn galopp innan och ge honom mycket eftergift sista språnget annars kröp han nära och hoppade rakt upp och ner, vilket hände dom två första sprången.. Men sen gick det super bra!! Jag kände att jag hade koll även när han drog eller la sig och tryckte sig inåt i svängarna. En halvhalt på ytter med samverkan med innerskänkeln och några till så var han på plats inför nästa hinder. Det var 5 olika linjer ihopsatt till en bana. 
 
Upplägget var bra då vi först hoppade ett lågt räcke i trav sen galopp tills det gick bra (2 ggr). För att sedan hoppa igenom linjerna i ordningen dom kom i banan. Första linjen blev det ett galoppsprång för mycket då jag tog tillbaka honom förmycket men sen gick det toppen. Det var länge sen jag hade sån bra känsla efter jag hoppat. Det har jag bara haft på Chippen och han hade jag hoppat i ett år. Dte här var första gången jag satt på Leo och det gick ändå super! 
 
Jag är verkligen nöjd, speciellt eftersom jag kände att han inte var en superlätt häst som bara var att styra heller. Även om han hoppade i nästan alla lägen sa Anna-Karin så behövde han inte det för vi kom rätt. Sprången blev jättefina och min följsamhet måste jag säga var toppen! Nu är både jag och Mimmi super taggad på APLen som börjar nästa vecka. Det gick nämligen toppen för henne och Henning också!
 
Nu ska jag sova för imorgon ska jag vara uppe i stallet kl 7 för att harva körplanen till parkering. Det är nämligen gymnasie DM i dressyr här imorgon och just nu känns det självklart att jag ska vara med nästa år, både i hoppningen och dressyren.
2 ny bilder på Leo från igår
 
 
 

Onödig glömska förstörde min helg

Jag är sämst och glömde ta några P-Piller = mens = mensvärk. Därför har jag legat död typ hela helgen. NU vet ni det!
 
Men i fredags var jag ut och sprang 4 km , 30 min. Det var skönt faktiskt! Dock borde jag ha astma eller altenativt extremt dålig kondis... Det gick bra att springa menn när jag sluatar är det som att jag andas genom ett sugrör och måste oftast gå i minst 5 min för att varva ner. Stannar jag på en gång får jag typ andnöd.. Jag har nog bara ruskigt dålig kondis så får springa lite till helt enkelt. 
 
Efter det duschade jag osv innan vi gick till Big Street. Åt middag med la friendos, det var gaaaanska gott om man säger så! Kåks och William tog ett dopp på maten medan vi andra år jordgubbar och nutella. Sen minns jag inte om vi gjorde så mycket mer.. På lördagen gjorde jag dom sista mettetalen på kapitlett och hade mensvärk. Sen skjutsade jag ner Sunna och hämtade världens godaste pizza som jag åt av, hihi. Nån timme senare gick jag till stallet och mockade osv till Veron och Freddie. Lördags fint fick dom det, lite morötter och genomborstning. Det var mysigt! Jag tyckte iallafall det, Veron slet mäst i hönätet och Freddan vände ärsle till. 
Jag bakade lite kladdkakemuffins som blev jättegoda, vi kollade på filmen The wedding ringer som var riktigt bra, åt chips och avslutade natten med att vaxa och epilera Williams mage! Det var roligt, han tyckte det gjorde superont = extra roligt (skadeglädje är  bästa glädjen). Efter att ha sovit bort halva söndagen, haft lite mensvärk, PMSat på Johan och asgarvat åt hur töntig jag var i en timme (som förövrigt är världens bästa pojkvän) så städade jag rummet och fotade Alicia och Mimmi när dom red. Gick hem och åt sen la jag mig och sov.
Nu har jag precis slutat och ska klä på mig vanliga kläder, äta (när jag blir hungrig efter dom 4 tårtbitar av Mimmis übergoda tårta jag åt), måla naglarna, förhoppningsvis skriva på idrotten, förhoppningsvis gymma, duscha, rensa bilderna från igår och sova! 
 
 

17 år

Igår var det skrivdelen på svenkanationella, sista delen i svenskan. Gick snabbt att skriva, så hoppas jag fick ihop något vettigt också. Efter lunch hade jag matteprov, var svårt men tror och hoppas jag blir godkänd i alla fall! Jag var sen iväg med Veron till veterinären så han fick sin andra botulismspruta. Han fyllde även år! Så han fick nån extra morot. Jag cyklade hem sen och åt middag. Svea och jag red ut sen i 1 timme, mycket härlig tur! 
 
Imorse vaknade jag av att Svea, Tina och Sunna kom in sjungandes på mitt rum. Mycket trevligt uppvaknande! Sunna hade snott min nyckel igår utan att jag märkt något, hon är klipsk ibland ;) Vi har varit på en föreläsning på bion om armenska folkmordet, sjukt tråkigt men ändå lite interessant. Jag ska snart ha Kemi och slutar sen. Jag ska rida ut och sen ska vi ett gäng ner och äta på big street. Sen åker jag till VIktor, han fyllde ju år igår å.